Vážení zákazníci, eshop změnil provozovatele! Kromě chystaných změn nyní prosíme hlavně velkoobchodní zákazníky, aby nás kontaktovali s objednávkami emailem!

Blog

Tapety Malvis®

Proč si vybrat tapetu značky Malvis®?

Tapety této značky vznikají již od grafického návrhu u nás. Jedná se čistě o český výrobek, který má nejvyšší možnou kvalitu. Naše originální vzory uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Tapety pečlivě připravujeme, vybíráme aktuální vzory, které oživí a doladí váš interiér. Materiálem našich tapet je moderní a oblíbený 100% vlies s gramáží 130 g s textilní buničinou díky které jsou tapety rozměrově stálé. Proto se s tapetou snadno pracuje a na stěně je schopna krýt také menší nedostatky a má také schopnost vytvořit tepelnou izolační vrstvu. Přitom nechává stěny dýchat a tak se netvoří plíseň. 

84860-1  84884-1

Naše tapety tiskneme na nejmodernější tiskárně Océ Colorado 1640, která vyniká nejen svou rychlostí, ale také přesností. Díky tomu rapidně roste kvalitu tisku. Rozlišení tisku u tapet je 1000 dpi. Hlavní výhodou této tiskárny je však její nízkoteplotní UV gel metoda, kdy se rovnou po vytištění materiál vytvrzuje a to naprosto rovnoměrně. Díky této metodě jsou tapety, které jsou celopotištěny snadno omyvatelné. Ke kvalitě také přispívá matný vzhled, který na zdi nevytváří žádné odlesky a nepůsobí jako papírová tapeta nebo plakát. Barvy i samotný tisk je ekologický a splňuje přísné normy a díky tomu jsou tapety vhodné také do dětských pokojů.

 

Pro jednoduché lepení jsme zvolili pruhy o šířce 72 cm, které se rychle nalepí a zvládne to i jeden člověk. Vliesové pruhy se přikládají těsně k sobě, díky rozměrové stálosti vznikne jednolitý obrazový vjem. K snadnému lepení také přispívá, že se lepidlo nanáší pouze na zeď a tak nelepíte promočené a ztěžklé pruhy tapet, ale lehkou suchou tapetu se kterou ještě na lepidlem nanesené zdi můžete libovolně posunovat. 

Obrovskou výhodou vliesových tapet je také jejich snadné stržení ze zdi. Jde to snadno a bezezbytku. Pokud jste stěnu před samotným tapetováním napenetrovali neměli by vám zůstávat na zdi ani zbytky lepidla. Pokud by se tak přece jen stalo, jeho očištění je snadné, stačí otřít hadříkem namočeným v čistidle s alkoholem. Vliesovou tapetu lze opětovně nalepit, což oceníte zejména u stěhování. Váš oblíbený motiv můžete znovu vylepit v novém bytě. A rychle se tam budete cítit doma.

Věříme, že s našimi tapetami Malvis® propadnete trendu tapetování i vy. 

84887-1    84890-1

Obraz do každého interiéru

Víte jak vybrat obraz?

Různých nástěnných dekorací je na trhu spousta. Jak vybrat ten správný doplněk na vaši stěnu? Pokud se rozhodnete pro obraz, rozhodně byste se měli zaměřit při výběru na vaše niterní pocity. Nikdo vám nedokáže říci, který obraz bude tím pravým pro vás. To můžete jen vy sami. Obraz by vám měl padnout do oka hned na první pohled. Měl by vám být příjemný nejen co se týče motivu obrazu, ale také barvami i celkovým provedením. Přece jen bude viset u vás v pokoji, kde trávíte svůj čas a obraz by ve vás měl vzbudit příjemné pocity. 

I přesto, že vám doporučujeme vybírat obraz svým srdcem, rádi bychom vás nasměrovali k našim nejprodávanějším obrazům, které vychází z aktuálních módních trendů v bydlení. 

 

67709-6_ctyrdilny-obraz-posvatne-amulety 80318-2_obraz-cernobila-pohoda-lesa 80969-3_obraz-malovany-karluv-most

 

Máme pro vás pár rad, kterými se můžete řídit, pokud si svým výběrem nejste jistí. 

  • Obraz by vás měl oslovit na první pohled
  • Měl by ve vás vyvolat pozitivní emoce
  • Barevnost obrazu by měla buď zapadnout do interiéru, nebo vytvořit vítaný kontrast
  • Motiv by vám měl být blízký 
  • Styl by měl korespondovat s vybavením místnosti
  • Nekupujte obraz hned po prvním shlédnutí, nechte si své dojmy uležet a kupte jej až si budete jistí, že je to ten pravý

U nás najdete obrazy tištěné nejmodernější technologií, zdravotně nezávadnými barvami. Obrazy jsou vypnuty v kvalitních robustních borovicových rámech, aby se ani po letech neprohýbaly. Barvy jsou s vysokým pigmentem odolným proti světlu a otěru. Dbáme také na precizní balení obrazů. Používáme bublinkové fólie a na míru vyrobené pevné kartonové obaly. Vybrat si můžete z nepřeberného množství stylů, barev, velikostí, provedení. Nabízíme vám ryze českou značku Malvis®, která vzniká přímo u nás. U Malvis® obrazů vám dáváme možnost úpravy obrazů na přání. Budeme potěšeni, pokud si váš nový obraz vyberete u nás.

52541-6_obrazy-abstraktni-obrazy-magicka-hypnoza 52910-2_brooklynsky-most 56162-5

Obrazy

Obrazy Malvis®

  • Gramáž polytexu 360 g/ m2 zaručuje pevnost a odolnost.
  • Kvalitní rám z borovicového dřeva udrží tvar a pevnost nejen po dobu záruky.
  • Obrazy se vyrábí specializovaným velkoformátovým laserovým tiskem v rozlišení Full HD 300 až 1800 dpi UV gel.
  • Certifikáty nejvyšší kvality.
  • Barvy jsou ekologické a bez zápachu s vysokým pigmentem odolným proti světlu a otěru.
  • Označeny jsou číslem 6 na Blue Wool Scale.
  • Záruka na barvy je prodloužena na 3 roky.
  • Velikosti jsou na eshopu uvedeny vždy v poměru šířka x výška.
  • Součástí balení jsou háčky a hřebíky k zavěšení obrazu.
  • Lze otřít jemně navlhčeným hadříkem.
  • Dodáváme precizně baleno do bublinkové folie a pevného kartonového obalu.

keyart_5_malvis-15

Obrazy Malvis® máme v různých rozměrech i provedeních. Každý obraz je vytištěn přímo pro zákazníka. O kvalitu se starají grafici, kteří pro Vás tvoří stále nové vzory. A těch je opravdu nepřeberné množství, ať už se jedná o obrazy přírody, květin, krajiny, nebo velmi oblíbené mandaly. Úspěch slaví i 3D obrazy oken či abstrakce. Podívejte se na nabídku dětských obrazů, které hýří barvami a můžete jimi vyzdobit pokoj svých nejmenších i odrostlejších dětí. Vybere si opravdu každý. Jistě důležité je, že obrazy jsou tištěny barvami, které jsou zdravotně nezávadné, na plátně s přírodními vlákny a nataženy jsou do nejkvalitnějších poctivých borovicových rámů. Chceme aby naší prací vznikaly prvotřídní výrobky a proto vybíráme pro naše zákazníky to nejlepší. Dřevotřískové a smrkové rámy nejsou tak kvalitní a časem se můžou prověsit.

tmav%C5%A1%C3%AD%20p%C3%ADsmo

Obrazy Malvis® jsou mladoučeskou značkou za kterou stojí tým grafiků, kteří pracují svým srdcem. Rádi překračují své hranice a boří zažité stereotypy. První obrazy vznikly v průběhu roku 2017, ale i za ten krátký čas dokázaly svou kvalitou a provedením okouzlit obrovské množství zákazníků. Naše heslo je: Nedržíme se trendů, my je vytváříme. Obrazy tiskneme na plátno polytex canvas na nejmodernějších tiskárnách Colorado a Mutoh.

Rozlišení tisku je minimálně 300 dpi. Rámy jsou z kvalitního borovicového dřeva. K obrazu přibalujeme i háčky a hřebíčky pro snadné zavěšení obrazu. Obraz je napnut v rámu a potištěny jsou také okraje a tak je obraz ihned připraven k pověšení. Použité materiály jako plátno, barvy a rámy jsou zdravotně nezávadné. Barvy jsou nesmírně kvalitní a po delším uschnutí jsou otěruvzdorné. Nebojíme se říct, že obraz můžete otřít velmi jemně navlhčeným hadříkem. Při přepravě obrazy chrání dostatečná vrstva bublinkové folie, zabaleny jsou v pevném kartonovém obalu, který si necháváme vyrábět na míru, dle námi vyráběných rozměrů obrazů.

12_13456

A to není vše! Nevyhovuje Vám rozměr, nebo barva obrazu? Chtěli byste z jednodílného vytvořit vícedílný nebo naopak? I to umíme! Nemůžeme zaručit, že děláme zázraky, ale vždy se pokusíme najít řešení, které by Vás uspokojilo. Naše milé asistentky přijmou telefonický nebo emailový dotaz a kontaktovat nás můžete i na chatu a to každý pracovní den od 7:00 do 15:00.

tmavší keyart-14

Nakupovat můžete zde: https://www.malvis.cz/obrazy

 

Jak tapetovat

Podívejte se na krátké video "Jak nalepit tapetu".

Vidíte sami, že to není nic složitého, ale pro jistotu přikládáme podrobný návod, jak na to.

 

 22_234

5678

 

Co budete potřebovat

  1. Lepidlo na tapety
  2. 1 l studené vody na 50 g lepidla (jeden sáček)
  3. Špachtli na zamíchání lepidla
  4. Tužku a papírovou pásku
  5. Nůžky
  6. Metr
  7. Vodováhu ( tuto můžete nahradit těžkým předmětem zavěšeným na provaze např. nůžky)
  8. Štětku nebo váleček na lepidlo
  9. Přítlačný váleček a tapetovací kartáč
  10. Nůž na tapety
  11. Malou houbičku nebo měkký hadřík

Než začnete tapetovat

  1. Připravte si stěnu. Povrch by měl být hladký, suchý a zbavený mastnoty. Nejlépe bílý nebo jednobarevný světlý povrch. Při větší zrnitosti jsou pod tapetou viditelné nerovnosti zdi. Na nerovném hrubém povrchu tapeta nedrží.
    . Vliesová tapeta maskuje drobné nedokonalosti, ale velké díry zakrýt nedokáže. Doporučujeme je tedy vyplnit.
  2. Roztáhněte tapetu a rozstříhejte ji podle vyznačených čar.
  3. Pásy přiložte k sobě ve správném pořadí. Zkontrolujte, zda ve vzoru nejsou chyby, a zda tapeta k sobě dobře přiléhá. Pokud si všimnete jakéhokoliv problému, ihned nás kontaktujte. Tapetu Vám vyměníme.
  4. Připravte si lepidlo. Jeden balíček - 50 g, rozmíchejte v 1 litru vody. Počkejte 15 minut a znovu promíchejte.

Montáž tapety

  1. Pomocí vodováhy a metru na zdi vyznačte pruhy 50 cm široké, podél nich budete tapetu lepit.
  2. Doporučujeme lepit tapetu od okna směrem do místnosti.
  3. Povrch pod první pás tapety natřete lepidlem. Dbejte, aby vrstva byla rovnoměrná a ne moc tlustá. Lepidlo se nenanáší na tapetu!
  4. První pás tapety srolujte vzorem dovnitř, nebo tapetu jemně přeložte na půl, aby nedošlo k ušpinění od lepidla.
  5. Horní část přiložte na zeď na správném místě. Pak opatrně rozviňte zbytek pruhu.
  6. Ujistěte se, že pás leží na povrchu rovně podle nakreslených pruhů. Pokud ne, opatrně tapetu posuňte na správné místo.
  7. Tapetovacím kartáčem jemně vyhlaďte povrch tapety, snažte se vytlačit všechny vzduchové bublinky. Používejte jemné krouživé pohyby od boku do středu tapety. Začínejte shora dolů. Dávejte pozor, abyste neumazali kartáč lepidlem.
  8. Stejným způsobem nalepte zbylé pruhy tapety. Dbejte, aby k sobě dobře přiléhaly a nepřekrývaly se. Pro dosažení nejlepšího výsledku pokládejte pruhy vedle sebe bez překrytí. Při tomto nanášení netlačte pruhy k sobě silou. Tímto tlakem může dojít k příliš velkému napnutí tapety, které bude mít za důsledek sražení tapety po uschnutí.
  9. Přebytky lepidla jemně otřete suchou houbičkou, nebo hadříkem.
  10. Po nalepení ořízněte ostrým nožem nadbytečné části tapety i s bílými okraji. 

Dokončení

  1. Ujistěte se, že tapeta dobře přiléhá ke stěně po celém povrchu. Pásy jsou přilepeny rovnoměrně a vzor na sebe navazuje. Tapetu prohlížejte z 1 až 2 metrů. Pokud je vzor posunutý, tak u čerstvě nalepené tapety můžete lehce pruhy posunout a vzor srovnat.
  2. Válečkem na tapety vyhlaďte povrch, místy se můžou objevovat malé nerovnosti, jsou způsobeny bublinkami vzduchu a měly by během 1 až 3 dnů vymizet.
  3. V místnosti s čerstvě nalepenou tapetou nesmí teplota klesnout pod 10°C
  4. Není vhodné jakkoliv urychlovat schnutí tapety. Místnost by neměla být přetopená a vhodný je stálý přísun čerstvého vzduchu.

Tak a máte hotovo.

 

Vliesové tapety

89651-587893-489231-387872-3

Vyznačují se vysokou stálostí, kterou zajišťuje způsob jejich výroby. Lisují se z buničiny a syntetických vláken. Tapety se jednostranně impregnují. Materiál i impregnace zajistí, že tapety jsou maximálně rozměrově stabilní. Délka i šířka zůstává stejná, jsou stálé tvarově i barevně.

Další vlastností, kterou určitě oceníte je odolnost vůči otěru a omyvatelnost lehce navlhčeným hadříkem. Použití tapet je velmi univerzální, ovšem příliš se nehodí do místností s vysokou vlhkostí.

Lepení vliesových tapet je velmi jednoduché, naprosto odpadá provlhčování a přenášení těžkých mokrých tapet, které znáte z klasického lepení.

K instalaci Vám stačí tapetářská stěrka a váleček. Připravte a nařežte pásy tapety podle návodu. S lepením začínejte vždy směrem od okna. Pomocí vodováhy nebo olovnice stanovte rovinu a vyznačte ji tužkou, abyste tapetu lepili rovně. Lepidlo, které dodáváme ke každé tapetě zdarma, naneste na zeď válečkem. Návod jak jej namíchat naleznete v krabici. Pak již jen přitiskněte pás tapety na zeď a tapetářskou stěrkou nebo kartáčem dokonale uhlaďte. Pokud vytlačíte přebytek lepidla , otřete jej houbičkou nebo hadříkem. Ideální teplota na lepení tapet je 18 - 20 °C.

Podklad musí být ideálně suchý, beze skvrn a plísní. Ideální je velmi hladký a rovný povrch neutrální, či bílé barvy. Zeď pod vliesovou tapetou nebude vlhnout, díky použité buničině a textilnímu vláknu jsou prodyšné.

Tapety můžete lepit na zeď sádrokartón, betonové panely, ale i dřevotřískové desky.

Další výhodou vliesových tapet je jejich odstraňování. Prostě a jednoduše ji stáhnete ze zdi a to bez vlhčení nebo škrábání. UPOZORNĚNÍ ze sádrokartonové zdi se kvůli materiálu vliesová tapeta odstraňuje obtížněji. Může docházet k potrhání, na zdi mohou zůstávat zbytky tapet a lepidla.

Tiskneme na 100% vlies s gramáží 130 g s jehož vlastnostmi máme ty nejlepší zkušenosti:

  • pevný a odolný materiál -> snadná manipulace
  • stálost barev -> záruka na barvy prodloužena na 3 roky
  • omyvatelný materiál -> vhodný k vylepení do každé místnosti
  • jednoduché lepení -> lepidlo se nanáší pouze na zeď a je součástí balení
  • prodyšnost materiálu -> pod tapetou se netvoří plísně
  • odstranění vliesové tapety stržením -> bezezbytku (zeď by před tapetováním
    měla být napenetrována, aby se později dala tapeta takto snadno strhnout)
  • ekologický materiál -> šetříme přírodu pro další generace

  Nakupovat můžete zde -> https://www.malvis.cz/tapety/

 

Důležité upozornění

 

Pro zachování možnosti vrácení do 14 dní bez udání důvodu, je potřeba před přípravou pro lepení (stříhání), tapetu důkladně zkontrolovat. Jedná se především o správnost vybraného vzoru, velikost a barevnost produktu.

Pokud tapeta odpovídá vaši objednávce, postupujte dle návodu uvedeného na roli tapety. Doporučujeme tapetu rozložit na čistém, rovném povrchu, jednotlivé části přiložit k sobě a zkontrolovat návaznost vzoru.

 

Abyste viděli jak lze jednoduše tapetu nalepit, připravili jsme pro Vás krátké video. Tak již neváhejte a s chutí do toho. Tapetování je zábava.

 

5 položek celkem